Intrebare : Buna ! Folosirea foitelor chinezesti pentru impiedicarea unei sarcini nedorite e buna ? Dar daca sunt asociate (folosite in aceelasi timp) cu un produs anticonceptional ? Si cum se folosesc foitele mai exact ?

Raspuns : "Foitele chinezesti" (filmul contraceptiv) reprezinta o metoda contraceptiva de bariera, din gama spermicidelor. Se detaseaza foita transparenta (sunt si foite de separare), se mototoleste si se introduce in vagin, cat mai adanc. Fara sa se umezeasca si fara sa se foloseasca creme sau geluri. Se lasa sa treaca 15 - 20 de minute inainte de actul sexual. Foita, sub actiunea temperaturii corpului si a secretiilor vaginale, se topeste transformandu-se intr-o spuma cu proprietati spermicide (are in compozitie nonoxynol-9). Se recomanda ca, in cazul in care se face, spalarea (dusul intravaginal) de dupa contactul sexual, sa se faca dupa 3 - 4 ore, pentru a pastra in vagin spuma si efectul ei spermicid. Pentru fiecare nou contact sexual se introduce o foita noua.

Eficienta spermicidelor : este considerata ca avand nivelul "relativa". Eficienta creste daca sunt folosite impreuna cu o alta metoda contraceptiva de bariera (prezervativ sau diafragma).
Avantajele spermicidelor : utilizare simpla si numai la nevoie, sunt usor de procurat, utilizarea poate fi intrerupta in orice moment, fara probleme de revenire a fertilitatii.
Dezavantajele spermicidelor : in vagin sau la penis pot apare senzatii neplacute de caldura si usturime in special daca sunt folosite de mai multe ori consecutiv (acte sexuale repetate). Si cel mai mare dezavantaj (de fapt cu asta trebuie inceput ... ) : spermicidele nu protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala.

Cam asta este cu filmele contraceptive. Ca metoda contraceptiva sigura (nu 100%, dar oricum mai sigura) si usor de folosit, si la indemana, si fara batai de cap, tot prezervativul este pe primul loc. Si unde mai pui ca te protejeaza atat de o sarcina nedorita cat si de o infectie cu transmitere sexuala, in acelasi timp.

...............................................

Intrebare : Am si eu o intrebare in legatura cu acele foite chinezesti ... dupa ce au fost introduse in vagin dupa acel interval de 10 - 15 minute, ar trebui sa se dizolve complet sau acea foita ramane cat de cat intreaga si doar face spuma acea ??? Am ancercat si eu cu prietena dar nu se dizolva complet raman inca antregi. Intr-adevar se simtea ceva in interior, o chestie mai ciudata dar acea foita era pe cat se putea de intacta.

Raspuns : Foitele "active" (spermicidul) sunt despartite de foite speciale, foite de separare. Foita "activa" (spermicidul) se mototoleste si se introduce in vagin, cat mai adanc, apoi se lasa sa treaca 15 - 20 de minute pana la actul sexual. Foita "activa" (spermicidul), sub actiunea temperaturii corpului si a secretiilor vaginale, se topeste transformandu-se intr-o spuma cu proprietati anticonceptionale.